Izmir Torpil'i Bunlarrrrrrr

Author: LUGAS // Category:
Cocuklugumdan hatirladigim, yuzumu gulumseten bir tad bu Torpil. Allah rahmet eylesin, canim dedecigim cok severmis bu torpilleri. Biz kucukken bize anneannem baktigindan (hos hala bakiyor, masallah), dedemde bize bu torpillerden hemen hergun alirmis (nasil sistik saniyosunuz). Anneannemle oturup, torpil yiyip, o gunleri anmak cok guzeldi. Izmir'de cok meshur olan bu torpilleri, diger sehirlerde bilmeyen cok insan var, zaten onlar bilmediklerinden sansiz degiller. Zaten bilmiyorlar ama benim gibi bu tadi bilip, ustelik gurbette olanlar, iste asil sanssiz onlar, cunku bu tadi gurbette bulmaz zor, en azindan Arnavutluk'ta yok. Eee nolcak simdik bizim bu halimiz derken, artik bende su torpili evimde yapmaliyim diyerekten, yazin Eminonu'nden aldigim aparati sonunda kullandim. Uzun zamandir milfoy bulamiyordum, milfoyude bulunca denemek sart oldu :) Gerci ben bu aparattan sadece 1 tane aldim, yani bir tane yeterli diye dusundum ama yanildim :) Gerci ben bir yolunu buldum gene ama :) yapmak isteyenler olurda bu aparati alirlarsa 8-10 tane alsinlar, zaten cok ucuz :) 1 aparatla bunlari nasil yaptigimi asagida anlatacagim, eh hadi buyurun...

MALZEMELER
Milfoy hamuru
Pudra sekeri
Dovulmus antep fistigi
Dovulmus findik
Kremasi Icin
2.5 su bardagi sut
1 yumurta sarisi
1/2 su bardagi un
1/2 su bardagi seker
1/2 paket vanilya
1 kucuk parca damla sakizi
1 yemek kasigi tereyagi
1 paket krem santi
1 tatli kasigi nisasta
YAPILISI
Oncelikle firin tepsisine yagli kagit serin ve firini 180 derecede isitmaya baslayin. Metal aparati yagli kagitla sarin ve ince uzun kesilmis milfoyleri, yagli kagitla kaplanmis kullaha, yari yariya ust uste gelecek sekilde sarin. Yagli kagida sarili olduklarindan, pistikten sonra kagittan ayrilmalarida cok rahat oluyor. Sarma islemi tamamlandiktan sonra metal kullahi, yagli kagit kullahin icinden cikartin ve hamur tepside yassilmasin diye, cikardiginiz metal aparat yerine burusturulmus kagitlar doldurun. Bu sekilde butun hamura ayni islemi uygulayip, tepsiye dizin ve uzerleri hafif kizarana kadar firinda pisirin. Kullahlar piserken, ic kremasini hazirlayin. Sut, yumurta sarisi, seker ve unu tencereye koyun ve iyice cirpin. Iyice karistiktan sonra ocagin altini yakin ve surekli cirparak pisirin. Yogunlasmaya baslayinca nisastayi, cok az soguk su ile karistirin ve kremaya ekleyin. Krema kaynamaya baslayinca, 1 yemek kasigi tereyagini ilave edin. En son olarakta vanilyayi ve damla sakizini koyup, 2-3 dakika daha cirpin ve ocaktan alin. Kremayi surekli karistirarak sogutun. Krema soguduktan sonra icine krem santiyi ilave edip, iyice harmanlayin. Firindan cikan kullahlar soguduktan sonra, krema sikma torbasi yardimiyla, kullahlarin icine kremayi doldurun ve dovulmus antep fistigi ve dovulmus findiga bulayip, uzerlerine pudra sekeri eleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN

0 Responses to "Izmir Torpil'i Bunlarrrrrrr"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...