ILK EKMEGIM
Author: LUGAS // Category:Iste ilk ekmegimin dilimlenmis hali. Hayatimda ilk kez ekmek yaptim ve oyle mutluyumki. Gercektende inanilmaz bir duygu herkes denemeli bence. Sevgili blogcu arkadasim Nehirs'den aldim ekmek tarifini. Iyiki paylasmis bizlerle, ekmek yapmama vesile oldu. Herkese tavsiye ediyorum, inanin bayila bayila yiyeceksiniz bu ekmegi...
Susamli Hashasli Sutlu Ekmek
MALZEMELER
1 Yumurta
20 gr. Yas Maya (Ben 20 gr. Kuru Maya Kullandim)
1 Su Bardagi Sut
1/2 Cay Bardagi Yag
1 Cay Kasigi Ttuz
2 Tatli Kasigi Seker
3 Su Bardagi Un
YAPILISI
Ilik sutle mayayi eritin, yumurtanin sarisindan bir cay kasigi ayirin ve butun malzemeleri harmanlayip, hamuru iyice yogurun. Uzerine bez ortup, yarim saat dinlendirin. Dinlenen hamuru bikere daha yogurup, uzun kek kalibina, yagli kagit serip, hamuru yerlestirin. Hamurun uzerine bicakla cizikler atip, ayirdiginiz yumurta sarisini, cok az sutle acip, hamurun uzerine surun. Hamurunuzun uzerine susam ve hashas serpistirip, 180 derece firinda, 35 dakika pisirin. Biraz soguduktan sonra dilimleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "ILK EKMEGIM"
Yorum Gönder