Hindistan Cevizli Marzipan
Author: LUGAS // Category:
Eşimin doğum günü için yazdığınız güzel yorum ve dilekler için teşekkürler..Pastasının içindeki küçük hediye fikrinin herkes tarafından beğenildiğine de çok sevindim, çok teşekkürler. :)
Şimdi gelelim uzun zamandır haberini sayfamda duyurup, bir türlü tarifini veremediğim Hindistan Cevizli Marzipana. Bu tarifin hem malzemeleri her evde bulunur, hem de yapımı çok basittir. Fakat şimdiden uyarmak isterim ki bu bir "şeker hamuru" değildir. Bu tarifle pasta kaplanmaz, incik cıncık pasta süslemeleri yapılmaz. :) Sadece basit çiçekler, pasta kenar topcukları, minyatür meyveler vb. yapılabilir..Bunlar tabii benim şimdilik aklıma gelenler..:)

Hindistan Cevizli Marzipan Tarifi;
Malzemeler;
1 bardak kuru hindistan cevizi (blendırdan geçirilerek inceltilmiş ~ 85 gr)
Yarım bardak su ~ 110 gr
1 bardak şeker ~ 220 gr
Hazırlanışı;
Öncelikle kuru hindistan cevizlerini blendırdan geçirerek mümkün olduğunca inceltin.
Daha sonra orta boy bir sos tenceresi içinde orta ateşte şekeri ve suyu hiç karıştırmadan kaynatın. İçine hindistan cevizini ekleyip güzelce karıştırın. Soğuduktan sonra güzelce yoğurup top haline getirin, streç filmle hava almayacak şekilde sarıp buzdolabında saklayın. Ellerinize yapışmaması için pudra şekeri kullanabilirsiniz. H.C.Marzipanı kullanmadan önce oda sıcaklığına getirirseniz çalışmanız kolaylaşır.
Umarım tarif beklediğinize değer..
Herkese afiyetle. Özellikle çocuklara..:)
Sevgilerle
0 Responses to "Hindistan Cevizli Marzipan"
Yorum Gönder