Hindistan Cevizli, Bitter Çikolatalı Muffin

Author: LUGAS // Category:
Buzdolabımda önceden almış olduğum ve uzun zamandır kullanmayı düşündüğüm, konserve hindistan cevizi sütü vardı.

Nihayet içimden bu sütü kullanmak geldi, çeşitli sitelere baktım ve hiç bir şey aklıma yatmadı. Döndüm dolaştım ve sonunda standart muffin tarifimi, hindistan cevizine uyarlamaya karar verdim.

Daha önce yayınlamış olduğum Bol Çikolatalı Muffin tarifini hindistan cevizine uyarladım. Ortaya çok lezzetli muffinler çıktı.

Muffinlerin üzerine, Aralık ayına uygun bir tema olmasını da göz önüne alarak, kar dekoru yaratması için, hindistan cevizinden glazür (topping) yapmak istedim.

Hindistan cevizli glazür tarifini internetten, yabancı bir siteden buldum. Denedim ve çok beğendim. Sizlerle de paylaşayım istedim..

Resimde de görüldüğü gibi, muffinlerin yarısını hindistan cevizi ile, diğer yarısını ise glazürle süsledim...

Muffin

Malzemeler

  • 90 gr eritilip ılık bekletilmiş tereyağı
  • 375 gr kekun
  • 50 gr hindistan cevizi
  • 165 gr toz şeker (ben ya pudra şeker kullanıyorum ya da toz şekeri rondodan geçiriyorum.)
  • 1 yumurta
  • 400 ml hindistan cevizi sütü
  • 220 gr irice doğranmış bitter çikolata
Hazırlanışı

12 adet derince muffin veya brownie kalıbının içine küçük kek kağıtlarından yerleştirin veya yağlayın.

Yukarıda yazılı olan tüm malzemeleri, geniş bir kapta, birbirleriyle karışana kadar, büyük bir metal veya tahta kaşıkla karıştırın.

Her bir kalıbın 2/3 ünü dolduracak kadar karışımdan, kaşıkla kaplara koyun.160 dereceye ısıtılmış fırında 30 dk. pişirin.Soğuduktan sonra, kaplarından çıkartın.

İsterseniz üzerini hindistan cevizi, ya da benim yaptığım gibi hindistan cevizli glazür ile süsleyin.

Hindistan Cevizli Glazür
Bu miktar biraz fazlaca oluyor. Muffin süslemelerinde, bunun yarısı yeterli gelecektir. Fakat bütün bir kek sıvanacaksa, o zaman verilen ölçüler daha uygun olacaktır.

Malzemeler
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 kar haline getirilmiş yumurta beyazı
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı

Şekeri ve suyu şerbet haline gelene kadar kaynatın. Hazır hale gelip gelmediğini test etmek için, bir aşık yardımıyla, bir parça şurubu alın ve yavaşça içinde soğuk su bulunan bir kaba dökün.

Eğer şerbet damlası, soğuk suyun içinde, iplik iplik dağılırsa, şerbetimiz istenilen kıvama gelmiş demektir.

Şerbet ocaktan alıp, sıcakken, mikserin düşük devriyle çırpılarak, her seferinde bir kaşık olmak üzere yumurta beyazına eklenir. Karışım gittikçe büyüyeceği için, baştan büyükçe bir kap kullanılsa daha iyi olur.

Tüm şerbet, yumurta beyazına yedirilince, hindistan cevizi eklenir ve soğumaya bırakılır. Glazür kıvamlı hale geldiğinde, istenildiği şekilde kullanılır.

Ben glazürü hazırlarken, bir hata yapmışım..:) Bunu tarifi yazarken anladım. Kullandığım hindistan cevizi miktarını, 1,5 su bardağı yerine, 1 su bardağı kullandığımdan dolayı sanırım daha sıvı kıvamlı oldu. Fakat bu haliyle bile muffin üzerinde güzel bir görüntü oluşturdu.

Sanırım 1,5 su bardağı kullanmış olsaydım, krema sıkma torbası ile, üzerine daha bol miktar sıkabilecektim.

0 Responses to "Hindistan Cevizli, Bitter Çikolatalı Muffin"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...