Hindi Etli Bostan Kebabı

Author: LUGAS // Category:



İşte tarifim:

Malzemeler:

  • 4 adet bostan patlıcanı
  • 500 gr.hindi göğsü (kuşbaşından biraz daha küçük doğranmış)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates (küp küp kesilmiş)
  • 2 adet sivri biber (ince ince doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kimyon,karabiber,tuz
Üzeri için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Bostan patlıcanlarını alacalı soyup ortalarından ikiye bölün ve içlerini oyun.Sonra tuzlu suda biraz bekletin.Bu arada sıvıyağda hindi etlerini soteleyin.Üzerine sırayla soğan ve biberleri, ardından domatesleri katıp sotelemeye devam edin.Salçaları ve baharatlarıda kattıktan sonra ocağın altını kapatın. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp kuruladıktan sonra fritözde kızartın.Pişirme kağıdı yaydığınız fırın kabınıza patlıcanları dizin.İçlerine hazırladığınız hindili harcı doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirinide koyduktan sonra 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.Püre ve pilavla servis edin.Muhteşem bir yemek oluyor.Servisi de çok şık :D Alttaki çoban salatası da yanına iyi gidiyor.




0 Responses to "Hindi Etli Bostan Kebabı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...