KIYMALI TÜRKİŞ PİZZA

Author: LUGAS // Category:




KIYMALI TÜRKİŞ PİZZA




Hamuru için;
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
İç harcı için;
250 gr yağsız ince çekilmiş kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
4 çay kaşığı kırmızı tatlı pul biber (isot da kullanabilirsiniz)
2 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ

Hamuru hazırlamak için; un ve tuzu derin bir kaba koyup elinizle karıştırın. Karbonatı ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra su, yoğurt ve sıvıyağı ilave edin. Hamuru, malzemeler birbiriyle iyice karışıncaya kadar yoğurup kulak memesi yumuşaklığında ve ele hafifçe yapışan bir hamur elde edin. Hamuru toplayıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
Diğer taraftan, iç harcını hazırlamak için. Kıymayı orta boy bir tavaya koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Üzerine salçayı, tuz ve pul biberi serpiştirin ve unu da ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Kıymalı harcı ocaktan alıp ceviz içini ekleyin ve soğumasını bekleyin.
Dinlenen hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçalan bolca un serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. Böylece yaklaşık 12-15 cm çapında hamurlar elde etmiş olacaksınız.
Açtığınız hamurların üzerine kıymalı malzemeden birer yemek kaşığı kadar koyun. Elinizle bastırarak harcı hamura iyice yayın, Kenarlarını 1 cm kadar üzerine kıvırarak toplayın.
Sıvıyağı derin bir tava ya da tencerede kızdırın. Kafkas dilinde pelemeç olan ama Urfalılar'ın ağzı açık dedikleri börekleri, etli kısımlan alta gelecek şekilde kızgın yağa bırakın. Önlü iyice kızaran börekleri sıcak sıcak servise sunun, Üzerine soya sosu da gezdirebilirsiniz.


0 Responses to "KIYMALI TÜRKİŞ PİZZA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...