Havuçlu Pilav

Author: LUGAS // Category:
Havuçlu Pilav
  • 2 bardak baldo pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy havuç
  • yarım demet dereotu
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
Yapılışı:
  • Pirinçler tuzlu sıcak suda 15-20 dk kadar bekletilir.
  • Havucun dışı bir bıçak ile temizlenir. Önce uzunlamasına jülyen olarak doğranır.Sonra o jülyen havuçlar minik minik küp haline getirilir.
  • Pirincin nişastalı suyu çıkana dek (4-5 kez yıkayarak) pirinçler süzmeye bırakılır.
  • Pilavı yapacağımız tavanın içinde sıvıyağ ve tereyağ eritilir.
  • Küp küp doğranmış havuçlar ilave edilir. Bir iki kez çevirdikten sonra süzülmüş olan pirinçler ilave edilir.
  • Pirinçleri de biraz kavurduktan sonra elimizle ufaladığımız tavuk bulyon ilave edilir.
  • 3 su bardağı sıcak su ve tuz ilavesi yapılarak önce orta hararetli sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.
  • Pişen pilava ince ince doğranmış dereotu ilave edip karıştırılır. Tencere ve kapak arasına temiz bir mutfak örtüsü yada kağıt havlu konur demlenmeye bırakılır.
  • Demlenen pilav kek kalıbına konularak servis tabağına ters çevirilir.
  • Afiyet olsun.

0 Responses to "Havuçlu Pilav"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...