Havuçlu Pilav
Author: LUGAS // Category:
Havuçlu Pilav
- 2 bardak baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta boy havuç
- yarım demet dereotu
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Yapılışı:
- Pirinçler tuzlu sıcak suda 15-20 dk kadar bekletilir.
- Havucun dışı bir bıçak ile temizlenir. Önce uzunlamasına jülyen olarak doğranır.Sonra o jülyen havuçlar minik minik küp haline getirilir.
- Pirincin nişastalı suyu çıkana dek (4-5 kez yıkayarak) pirinçler süzmeye bırakılır.
- Pilavı yapacağımız tavanın içinde sıvıyağ ve tereyağ eritilir.
- Küp küp doğranmış havuçlar ilave edilir. Bir iki kez çevirdikten sonra süzülmüş olan pirinçler ilave edilir.
- Pirinçleri de biraz kavurduktan sonra elimizle ufaladığımız tavuk bulyon ilave edilir.
- 3 su bardağı sıcak su ve tuz ilavesi yapılarak önce orta hararetli sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.
- Pişen pilava ince ince doğranmış dereotu ilave edip karıştırılır. Tencere ve kapak arasına temiz bir mutfak örtüsü yada kağıt havlu konur demlenmeye bırakılır.
- Demlenen pilav kek kalıbına konularak servis tabağına ters çevirilir.
- Afiyet olsun.
0 Responses to "Havuçlu Pilav"
Yorum Gönder