Havuç Kızartma

Author: LUGAS // Category:


Havucun her türlüsünü çok severek yerim..:).. Kızartmasını, daha nadir yaparım.
Genelde az yağda rendesini kavurup, sarımsaklı yoğurtla yapmak daha fazla tercih ettiğim bir şeklidir. Kızartması da rakı sofralarının vazgeçilmez mezelerinden bana göre..:)...

Malzemeler

Arzu ettiğiniz kadar orta karar haşlanmış havuç
Çırpılmış Yumurta
Un
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
Nane
Kızartmak için yağ

Hazırlanışı

Havuçları 1/2 cm kalınlığında dikdörtgen biçimde doğranır.
Kızartma yağı kızdırılır.
Havuçlar sırasıyla önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya bulanır ve kızgın yağda kızartılır. Çok kararması beklenmeden yağdan alınır ve kağıt havlu üzerinde bekletilerek fazla yağları çektirilir.

Diğer taraftan sarımsaklar tuz ile dövülür ve yoğurda karıştırılır. Yoğurt üzerine nane eklenerek, havuçların yanında servis yapılır.

0 Responses to "Havuç Kızartma"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...