Fırında balık yahni

Author: LUGAS // Category:



4 kişilik

1 kg kılçıkları ayıklanmış ve dilimlenmiş balık (somon, mezgit gibi)

1 kuru soğan

1 pırasa

1 kg patates

500 gr domates

Sıvı yağ

Tuz

Beyaz biber

Maydanoz



Bir fırın kabını yağlayıp, balık filetolarını diz. Tuz ve biberle tatlandır. Yemeklik doğranmış kuru soğan ve pırasayı üzerine serpiştir. Patatesleri ince doğra ve balıkların üzerine diz. Domatesleri yemeklik doğra ve patateslerin üzerine boşalt. Eğer domatesler fazla sulu değillerse, biraz salçalı su eklenebilir. 200° de patatesler yumuşayana kadar pişir. Kıyılmış maydanoz serperek servis et.

0 Responses to "Fırında balık yahni"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...