FIRINDA TAVUK PİRZOLA

Author: LUGAS // Category:
Canım arkadaşım Cengizcim oturmaya geldi, eee gelmişken yemek yemeden bırakır mıyım, bırakmam. Hemen güzel bir tavuk ve yanına şehriye pilavı yaptım. Buyrun siz de bakın bakalım :


Malzemeler: (4 kişilik)
Yarım kilo tavuk pirzola (4 adet)
Yarım kilo mantar

2 adet orta boy domates
5 diş sarımsak

Soya sosu
Karabiber

Tuz

Şeker


Tavukları iyice yıkayın, üzerlerine soya sosu ve 1 tatlı kaşığı şeker döküp karıştırın ve 1 saat dinlenmeye bırakın. Teflon tavayı ısıtın, tavukları sosuyla arkalı önlü kızartın. Kızartma yaptığınız tavayı yıkamayın. Kızarttığınız tavukları fırına dayanaklı bir kaba yan yana dizin. Mantarları ve sarmısakları soyup doğrayın. Tavuğun yağını bıraktığı tavada mantarlar ölene kadar pişirin. Domatesleri de soyup küçük küçük doğrayın. Sotelediğiniz mantarın içine atıp 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Bu karışımı kaşık yardımıyla, kaba aldığınız tavukların üstlerine
paylaştırın. Tavada ki yağı da kaba b
oşaltın. 180 derece 25 dakika pişirin. Yanına da arpa şehriye pilavı yaptım. Tarife gerek duymadım, bilinen bir yemek diye ama fotoğrafını paylaşayım istedim.
Afiyet olsun.

0 Responses to "FIRINDA TAVUK PİRZOLA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...