FIRINDA KABAK YEMEGİ
Author: LUGAS // Category:Çukurca ve kapaklı bir kap alın .
Kabakları yıkayıp ,kabuklarını alacalı soyun.
Ortadan uzunlamasına ikiye bölün ve bir parmak kalınlığında doğrayın.
Havuçlarıda doğarayın .
Soğanı kabaca kayrak kayrak doğrayın.
Sarımsaklarıda minik minik doğrayın.
Naneyi ,pul biberi ,tuzu ve derotunuda doğrayıp ekleyin.
Üzerine salata yapar gibi zeytin yağı gezdirin.
Kapağını kapatın ve buzdolabında kaldırın.
Mümkün olduğu kadar uzun bırakın ki iyice emişsin.
Annem sabah hazırlayıp akşama pişiriyormuş,benim zamanım olmadığından o gün ,öğlen koydum ve akşama pişirdim.
Dinlenme süresi sona erdiğinde ,180 dereceye fırını ayarlayın.
Fırın tepsisine genişce folyo serin ve karışımı içine dökün ,üzerine kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin ve karıştırın.
Folyoyu iyice her yerinden kapatın ve sebzeler yumşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapabilisiniz.
AFİYET OLSUN.................
0 Responses to "FIRINDA KABAK YEMEGİ"
Yorum Gönder