feslegenli kuzu

Author: LUGAS // Category:

1 kg kuzu kaburga yada pirzola
1 ½ cay kasigi tuz
karabiber
1-2 cay kasigi feslegen
1 kg patates
4-8 kucuk tatli sogan
4 domates
1 kabak
Marine:
5 yemek kasigi zeytinyagi
1 1/2 yemek kasigi soya sosu
1 dis sarimsak
1 cay kasigi tuz
karabiber
Sos:
150 gr beyaz peynir
Yarim su bardagi suzme yogurt

Patatesleri soy ve iri parcalar halinde dogra. Soganlari ikiye böl. Hepsini yaglanmis bir kaba koy. Uzerlerine biraz zeytinyagi gezdir. Eti ortasina koy. Baharatlari ekle. Etin ic sicakligi 70-72° olana kadar 200C° de yaklasik 1 saat pisir. Domatesleri dörde böl. Kabagi buyuk dilimle. Marine icin malzemeleri birbirine karistir. Etin pisme saati dolmadan yarim saat once firindan cikar ve sebzeleri ekle. Marineyi uzerinde gezdir ve kabi tekrar firina koy. Sosu hazirlamaya basla. Peyniri ezip, yogurt ile karistir. Tuz ve biberle tatlandir. Et pistiginde sos ile servis et.

0 Responses to "feslegenli kuzu"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...