Çin Usulü Tavuk

Author: LUGAS // Category:


Yaşamımız boyunca bir çok yemek çeşidi dener, bir sürü film seyreder, bir dolu kitap okur, keyif aldığımız bir dolu şey yaparız öyle değil mi?
Ama bu yaptıklarımız arasında bizim için özel olanları tekrarlamaktan, yeniden yapmaktan hiç sıkılmayız. Ben de bıkmadan tekrar yediğim bir tarifi paylaşmak istedim.

Tarifim :

Malzemeler:

  • 600 gr. kemiği çıkartılmış tavuk budu
  • 2 adet çarliston kırmızı biber
  • 2 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 küçük kutu mısır
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
  • tuz

Yapılışı:

  1. Tavukları 1 çay bardağı sütle üzerleri kızarana kadar soteleyip pişirin.
  2. Ayrı bir tavada halka halka doğradığınız soğanları ve biberleri yarım çay bardağı sıvıyağda soteleyin.
  3. Pişen tavukları biber ve soğanlarla harmanlayıp içine mısırlarıda katın.
  4. İki dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatın.
  5. Tuz ve baharatlarını ilave ettikten sonra servis edin.

Not: Arzu ederseniz bu yemeğe soya filizide ilave edebilirsiniz.

0 Responses to "Çin Usulü Tavuk"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...