Çikolatalı Kolay Pasta...

Author: LUGAS // Category:


Pandispanya malzemeleri ve hazırlanışı:
2 iri ya da 3 küçük, oda ısısında yumurta
1 su bardağı toz şeker
50 gr. erimiş margarin veya tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
2 çay kaşığı vanilya
1 paket kabartma tozu
175 dereceye ısıtılmış fırın
20 cmlik kalıp

Kalıbınızı yağlayıp unlayın ya da alüminyum folyo ile kaplayın. Yumurta aklarını ayırıp köpük köpük olana dek çırpın. İçine toz şekeri ilave edin, şeker iyice eriyip karışım bembeyaz olana dek çırpın. Bir başka kapta yumurta sarıları, margarin ve yoğurdu iyice çırpın. İçine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Tekrar çırpın. Yumurta aklarını kabın içine boşaltın ve bir çatal ya da spatula yardımıyla iki karışımı birbirine yedirin. Yumurta aklarının sönmemesine gayret edin. Kalıba boşaltıp ısınmış fırında pişirin. Pişen keki dışarıda 5-10 dakika soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp ızgara teline ters çevirip soğumasını bekleyin.

İç kreması için:
1 paket Dr.Oetker çikolatalı crem ole+2 su bardağı soğuk süt ile çırpılacak
1 paket krem şanti+1/2 su bardağı soğuk süt ile çırpılacak
Her iki krema birbiriyle tekrar çırpılacak
Arzu ettiğiniz meyve, damla çikolata vs.

Dış kaplama kreması için: (en son yapılacak)
60 gr. margarin ya da tereyağı
3 çorba kaşığı ılık süt
1 su bardağı pudra şekeri
2 tepeleme çorba kaşığı kakao

Yapılışı:
Margarini eritin, içine pudra şekeri, süt ve kakaoyu koyup mikserin en yüksek devri ile pürüzsüz bir hal alana dek çırpın. Kremada beyazlıklar görürseniz (Benim gibi sütü soğuk döküp margarinin donmasına sebep olursanız) içinde kaynar su bulunan bir kaba, krema kabını oturtup pürüzsüzleşene dek tekrar karıştırın.

Soğuyan keki iki ya da üç kata ayırın. Crem oleli karışımdan 4-5 çorba kaşığı ayırıp dolaba kaldırın. Kekin arasına kalan crem oleli karışımdan bolca koyun, arzu ettiğiniz meyve, damla çikolata ya da antep fıstığı gibi iç malzemesi serpin. Diğer katı kapatıp aynı işlemi uygulayın. En üst katı yerleştirdikten sonra kat aralarındaki boşlukları kalan krema ile düzgünce doldurun. Pastanın tamamını incecik krema ile kaplayın, altında tepsi bulunan ızgara teline geçirin.




Çikolatalı kremayı hazırlayın. hazırladığınız kremayı pastanın en ortasına dökün. Krema hızla yayılacak. kremanın donmasına fırsat vermeden teli sağa sola eğerek tamamen kaplanmasını sağlayın. Kenarları bir spatula yardımı ile tamamen kaplayın. Dolaba ayırdığınız crem oleli karışımı bir sıkma poşetine doldurup dilediğiniz gibi süsleyin. Pastayı yemeden önce en az 2-3 saat dolapta dinlendirin.







Afiyet Olsun!

0 Responses to "Çikolatalı Kolay Pasta..."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...