Çikolata Tasarımcısı olsam nefesim kesilirdi... :)

Author: LUGAS // Category:


Fikir Atölyesinin başlattığı bir mim olayı daha var. "Nefesimi kesen anlar" öyle güzel bir mim ki sevgili Eda beni sobelemeseydi bile ben bir kenara listemi hazırlayacaktım. :) Teşekkürler sana Edacım. Ayrıca sevgili Ferhanca'nın sobesiylede çok mutlu oldum..Teşekkürler size.

Listemi hazırladım, bakalım hangisi gerçekleşecek hangisi eksik kalacak. Mutlaka şu an aklıma gelmeyen birçok isteğim vardır ama şimdilik hepsi bu.

Gelecekte Allah sağlık sıhhat verirse "nefesimi kesecek anlar" :)

1. işte bunlar, bakalım kaç tanesi gerçek olacak.
  • Annem ve ablamın yeni kıtaya ayak bastıklarını görmek. Keşke babam, yeğenim ve eniştemde gelebilseler. (özel istek üzerine kayınbaba, kayınvalide, görümce ve ailesi :))
  • Bebek sahibi olduğumu öğrenmek.
  • Ayse Yaman'la pasta malzeme siparişini sayfamda başlatıp ilerde şirket kurmak. :)
  • O "en güzel pasta" var ya onu yapmak.
  • Pastacılık eğitimine okulda devam etmek. Daha uzun soluklu akademik eğitim ya da diplomalı bir programda dünyaca ünlü şeflerle çalışmak. Pasta ve çikolata tasarımcısı olabilmek.
  • ve daha sonra pasta ve çikolata dükkanı açmak. Orada ders vermek. Kendime ait özel bir pasta stili geliştirebilmek. (ahhh ahhh nerde o günler...:)
  • Hee birde pasta ve çikolata kitabım olsun :)
  • Bol bol para kazanıp, bol bol parasal yardım yapabilmek olmadı yardım kurumlarında gönüllü çalışabilmek.
  • Eşimin nobel ödülü aldığını duymak ve daha pek çok şey nefesimi kesmeye daha doğrusu beni mutlu etmeye yeter artar bile. :)
2. hemen yapabileceğim halde yapmayı neden beklediğimi bilmediklerim.
  • Türkiye'ye pasta malzemesi göndermek. :)
  • Doldurmam gereken bir iş başvuru formu var, aylardır doldurmuyorum.
  • Bir sepet dolusu çamaşır katlanıp, ütülenecek..(bu sanırım benim yapmak istemeyip ertelediğim birşey)
  • Eşim ve kendim için mantı açmak, yaprak sarmak
  • Bir pasta daha yapmak :)
  • Kırtasiyeden renkli fon kağıtları almak
  • Düzenli ve tam olarak tarif yazmak, blog ziyaretlerimi yapmak, yorumlara cevap vermek.
  • İngilizce kitap okumak
  • Dua okuyup, ibadet etmek.
  • Uzak ya da yakın farketmeden akrabalarımı aramak, dostlarımla uzun uzun konuşmak...

3. bir fantezi; bir daha dünyaya gelme şansım olsaydı…
  • Güzellik yarışmasına başvurmak isterdim. :) Küçüklüğümde anneannecim bu fikri aklıma sokmuştu, yani öyle güzel olduğumdan değil zayıf olduğumdan dolayı...beni her gördüğünde ya mankenim ya da Atatürk kaşlım derdi. :)
  • Güzel sanatlarla daha haşır neşir olup..
  • Spor yapan, bol kitap okuyan
  • Çenesini tutabilen, daha iyimser, ön yargısız
  • Eli çabuk, derslerinde başarılı
  • .........bir ben olmak isterdim..:)
Bu sefer sobelenip sobelenmediğine bakmadan, gözüm kapalı olarak, tanıdığım günlük yazarlarını sobeliyorum; Bal kız, Öykücü, Delfina ve Biyonik Kedi...valla sobelenmeyi seviyormusunuz sevmiyormusunuz bilmiyorum ama her halükarda beni kırmaz yazarsanız sevinirim. Bu günlükçülerin dünyası apayrı bir dünya. Yemek tarifi okumaktan sıkılınca ben soluğu günlükçülerde alıyorum, iyi kafa dağıtıyorlar. :)



Benim çok hoşuma giden, eğlendiren hatta heyecanlandıran lolipop trufflar bunlar fakat tariflerine gelince oldukça basitler. Evde traşlanmış kek parçaları, fazla muhallebiyi değerlendirmek biraz gülümsemek için birebir ama biraz da el uğraştırıcı. Bu fikri Flickrdaki bir sayfadan aldım, orada tarifi göremediğim için kendi kendime deneme yanılma yöntemi ile lolipop truflar yaptım..

Tarif şöyle;

Malzemeler
  • Rondoda un ufak edilmiş kek (ben kakaolu kek kullandım)
  • kabaca çekilmiş ceviz
  • muhallebi ya da krema ve veya labne peyniri
Eritmelik beyaz ve sütlü çikolata ( sadece kuvertur ya da özel süsleme çikolataları kullanılabilir.) lolipopların ayakta durabilmesi için bir stand (örneğin strafor)

Hazırlanışı

Yukarıdaki malzemeleri gönlünüzce, istediğiniz oranlarda karıştırın. Dikkat edilmesi gereken tek nokta ortaya çıkacak truff hamurunun çok sert olması. Böylece buzdolabında 1 gün dinlenip ertesi gün elinizle yuvarlayıp, lolipop çubuklarına geçirdiğiniz zaman sağlam bir şekilde durabilsinler, yoksa çubuk truffu delip geçiyor. Ben evde pastalarımdan artan malzemelerle göz kararı trufflar hazırladım..Hamur yumuşak olunca biraz daha kek ve ceviz ilave ettim.

Sert kıvamlı bir truff hamuru hazırladıktan sonra onu minik minik yuvarlayıp, çubuklara geçirin ve daha önceden benmari şekilde erittiğiniz sütlü çikolataya bandırıp, yağlı kağıt üzerine ters çevirip koyun, dinlendirin sonra strafora tutturup hemen buzdolabına kaldırın. Her defasında yaptığınız çikolatayı buzdolabında 5 dk bekletin. Donan çikolatayı bu sefer beyaz çikolata bandırıp üzerine süslemesini yapıp yine buzdolabında bekletin.
Afiyetle...


Herkese sevgilerle

0 Responses to "Çikolata Tasarımcısı olsam nefesim kesilirdi... :)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...