ETLI SARMA

Author: LUGAS // Category:


MALZEMELER
Yarim kg haslanmis asma yapragi
Pirinc
1 adet kuru sogan
Yeterince orta yagli dana kiyma
2 adet domates
Sivi yag
Tuz
Karabiber
Kirmizibiber
YAPILISI
Kuru sogani, domatesi, kucuk kucuk dograyin. Uzerine yikanmis pirinci ilave edin. Baharat ve tuzunu koyun, biraz sivi yag gezdirin. Kiymayi ekleyip iyice karistirin. Yapraklarin icine harctan koyup sarin ve tencereye ister enlemesine, isterseniz diklemesine dizin. Butun yapraklari dizdikten sonra uzerini gececek sekilde salca, tuz ve sivi karisimli kaynar su dokun. Sarmalarin uzerine porselen bir tatli tabagini ters olarak kapatin ve tencerenin kapagini kapatip, kisik ateste, suyunu cekene kadar pisirin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "ETLI SARMA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...