BUHARA PILAVI
Author: LUGAS // Category:
Hafta sonu su gibi akti gecti, proje icin calistim cok sukur bugunde teslim ettim. Hafta sonu bisi yapamadim ama bugun cok mutlu gecti gunum. Oglusum sabah biraz zor ayrildi benden ama kreste cok guzel seyler yapmislar. Cok mutlu geldi bugun, yemeginide yemis, oyunlar oynamis. Biraz birbirimize duskun oldugumuzdan ilk baslarda zorlandik ama bugun ikimizde iyiydik cok sukur. Zaten 5 yas oncesi krese gondermememin sebebide buydu. Cocuklar annesiyle birlikte buyumeli, tabii sartlar bazi insanlar icin buna el vermiyor ama ben bu konuda sansliydim, oglumu kendim buyuttum cok sukur. Anaokulu egitimi 1 yil almis olacak sonrada insaallah gercek okul hayati basliyacak. Bugun Buhara pilavi var menude, begeneceginizi umuyorum...
MALZEMELER
2 Su Bardagi Ince Uzun Esmer Pirinc
5 Yemek Kasigi Tereyagi1 Paket Safran (1 kibrit basi kadar)
1 Adet Kucuk Sogan
2 Adet Buyuk Havuc
3 Su Bardagi Su veya Et Suyu
2 Adet Karanfil
½ Cay Kasigi Tarcin
Tuz
YAPILISI
Pirinci sicak, tuzlu suda yarim saat dinlendirin. Tencerenize sagi koyup, yemeklik dogranmis sogani ve rendenin en ince tarafinda rendelenmis havuclari kavurun. Pirincinizi iyice yikayip, suzun ve tencereye dokup, sogan ve havuclarla harmanlayip, kavurun. Safrani yarim cay bardagi ilik suda eritin ve 3 su bardagi su veya et suyuyula birlikte, pilaviniza ilave edin. Tarcin, karanfil ve tuzunu ilave edip, bir kez karistirin ve kisik ateste, pilav suyunu cekene kadar pisirin. Pilav pistikten sonra, tencenin uzerune bez ortup, kapagini kapatin ve 15 dakika kadar dinlendirip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "BUHARA PILAVI"
Yorum Gönder