BESAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA
Author: LUGAS // Category:MALZEMELER
1 Paket Ici Bos Firin Makarna
250 gr. Tuzsuz Beyaz Peynir
1 Demet Maydanoz
Tuz, Su
Kasar Peyniri Rendesi (Uzerine)
Sivi Yag
Besamel Sos Icin
1/2 Paket Margarin
Sut
Un
Tuz
YAPILISI
Makarnalari tuzlu suda 10 dakika kadar haslayin. Makarna haslanirken. Ayri bir tencerede yagi eritin. 3 tepeleme yemek kasigi unu kavurun. Yavas yavas sut ilave edip, muhallebi kivaminda bir sos hazirlayip, tuzunu ayarlayin. Haslanmis makarnaya biraz sivi yag katin ve suzun. Makarnanin icine, ezilmis beyaz peyniri ve kucuk kucuk dogranmis maydanozlari ilave edip, hafifce karistirin. Dikdortgen borcama mumkun oldugunca duzgun bir sekilde, uzunlamasina makarnalari dizin. Uzerine besamel sosu dokun ve rendelenmis kasar serpistirip, 200 derecede kasar peynirler kizarana kadar pisirin. Hafif ilidiktan sonra kesip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "BESAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA"
Yorum Gönder