Author: LUGAS // Category:
- Gecenlerde Oktay Ustanin programinda gordum adini, nasil yaptiklarini goremedim ama lisedeyken apartmanimizdaki komsumuz Gulsen ablayla yapmistik bu boregi, o gunlere goturdu bu tarif beni, paylasmak istedim...
- MALZEMELER
- 1/2 Kalip Tuzsuz Beyaz PeynirMaydanoz
- 3 Adet Yufka
- 1/2 Paket Margarin
- 1 Yumurta SarisiCorekotu
- YAPILISI
Tuzu alinmis beyaz peyniri ezin ve ince ince kiyilmis maydanozu ekleyin. Margarini eritip, sogutun. Yufkalardan birini serin ve uzerine yag gezdirin. Ikinci yufkayi, yaglanmis yufkanin uzerine serin. Ayni islemleri diger yufka içinde tekrarlayin. Keskin bir bicakla, sigara böregi yufkasini keser gibi, 16 ucgen parca kesin. Her parcanin genis kenarina peynirli harctan koyarak, genisce sarin. Genis bir tencereye soguk su koyun. Butun borekleri icine atin. Suyun icinde yarim saat bekletin. Bu surenin sonunda borekleri tencereden cikarin. Iki avucunuzun arasinda sikin. Yaglanmis firin tepsisine dizin. Uzerine yumurta sarisi surun, corekotuyla susleyin. 180 dereceye ayarlanmıs firinda, altin sarisi renk alana kadar pisirin. AFIYET OLSUN - ***Dilerseniz kucuk bir firin tepsisiyle buzlugunuzda bekletebilir, misafiriniz geldiginde pisirip, sicak sicak ikram edebilirsiniz.
0 Responses to "BANYOLU BUZLUK BOREGI"
Yorum Gönder