BADEMLI KEK

Author: LUGAS // Category:

Hafta sonu geldi, gidiyor. Pazartesi okul tatil. Bahar geldi, kis gitti, yaz geliyor, omur geciyor. Yazdiklarimdan bu siralar biraz bunaldigim belli oluyor sanirim. Soyle memlekete gitsek, tatil, deniz, gunes, kumlar :) ayaklarimiz ciplak, cimlerde yurusek. Sinavlar gecti, sonuclar aciklandi. 93 ve 80 almisim, son notlarim boyle ama dur durak bilmiyor odevlerde, sinavlarda. Finale az kaldi. Korkuyorum ama sonuc olarak final demek, okulun bitmesi demek :) Sabirla direniyorum. Oglusum daha iyi sukur. Ben biraz bunalimdayim :) o da havalardan iste. Bir dilim bademli kek yiyelim acilalim dedim. Gecen yil kesfettigim bir lezzetti, biraz atmasyon ama tadini cok sevdim...

MALZEMELER
1 Su Bardagi Seker
Aldigi Kadar Un (Ben kek icin ozel uretilen unlardan kullandim)
1 Cay Kasigi Karbonat
1/2 Su Bardagi Sivi Yag
1 Yumurta
1 Su Bardagi Sut
1 Avuc Damla Cikolata
File Badem

YAPILISI
Firininizi 200 dereceye ayarlayin ve acin. Yumurta ve sekeri iyice cirpin. Diger sivi malzemeleri ekleyip, cirpmaya devam edin. Un ve karbonati eleyip, yavas yavas karisima ekleyin ve tahta kasikla unu, sivi karisima yedirin. Damla cikolatalari una bulayip, harcinizin icine atin ve tahta kasikla karistirin. Yaglanmis teflon kek kalibiniza harcinizi dokun (ben en kucuk boy kalip kullandim) ve uzerini file bademle kaplayin. Yaklasik olarak 20-30 dakika pisirdikten sonra, firini kapatin ve kapagini acip, kekinizi firin telinde 15-20 dakika sogumaya birakin. Kekinizi soguduktan sonra dilimleyip, servis yapin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "BADEMLI KEK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...