Bademli-Çikolatalı Tartoletler

Author: LUGAS // Category:





Vakit buldukça arka arkaya yayınlamaya çalışacağım dört tarifim var. Tariflerin hepsi de dünya mutfaklarından derleme tarifler arasından özenle seçildi, birebir uygulandı. Hepsi de birbirinden başarılı çıktı. Kim olduklarını bilmesem de ustalara teşekkürü borç bilirim...


Malzemeler-Hamur
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
125 gr. tereyağı
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı su

Kreması için:
250 gr. labne peyniri
Yarım su bardağı pudra şekeri
125 gr. bitter çikolata
1 adet yumurta
Yarım bardak çekilmiş toz badem

Üzeri için:
50 gr beyaz çikolata

Yapılışı:
Fırınımızı 180 dereceye ısıtalım. Tartolet kalıbımızı yağlayalım.
Hamur malzemelerini bir kapta yoğuralım. Buzdolabında 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
Hamuru bir merdane yardımıyla yarım cm'den biraz daha ince olacak şekilde açalım, bir bardak veya bisküvi kalıbıyla yuvarlaklar keselim. Dikkatlice çıkardığımız hamurları tartolet kalıplarına yerleştirelim.



Siyah çikolatayı benmari usulü(kaynar su dolu bir kabın içine başka bir kap oturtun ve çikolataları üstteki kaba koyun, su kaynamaya devam ettikçe çikolatalar eriyecektir) eritelim. Bir kabın içinde tüm krema malzemeleri ile erimiş çikolatayı bir çatal yardımıyla iyice karıştıralım, tartoletlerin içine kaşık kaşık dolduralım.



Isınmış fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkarıp iyice soğumasını bekleyelim. Beyaz çikolatayı da benmari usulü eritip, hazırladığımız yağlı kağıttan sıkma doldurup, torbanın ucunu minicik keselim ve tartoletlerimizi süsleyelim.


Afiyet Olsun!

Not: 1-Toz badem hazırlamak için bademleri kaynar suda 2-3 dakika bekletin ve kabuklarını soyup, bir peçete ile kurulayın. Sonra rondoda toz haline gelecek şekilde çekin.

2-Tadı çikolatalı cheesecake'i andırıyor.

0 Responses to "Bademli-Çikolatalı Tartoletler"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...