ZEYTİNYAĞLI PIRASA

Author: LUGAS // Category:


MALZEMELER:
- 1 kilo pırasa
- 1 büyük soğan
- 5-6 adet havuç
- 1 tane limon
- 2 adet kesme şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç(isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı salça(isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- tuz
HAZIRLANIŞI:
- Pırasaları güzelce yıkayıp doğrayalım.
- Tenceremize yağı koyalım.Soğanları yemeklik doğrayalım ilave edelim.Hafif kavuralım.
- Havuçları doğrayıp ilave edelim bir iki kez çevirelim.Salçamızı ilave edelim karıştıralım.
- Pırasalarımızı ekleyelim.Şekeri ve tuzunu da ekledikten sonra bir çay bardağı su ilave edelim kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan yemeğimize yıkadığımız pirinçleri ekleyelim pirinçler uzayıncaya kadar orta ateşte pişirelim.
- Pişen yemeğimizi ocaktan alalım.
NOT:İsteğe bağlı olarak salça kullanmadanda yapabiliriz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "ZEYTİNYAĞLI PIRASA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...