ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMASI

Author: LUGAS // Category:


MALZEMELLER:
- 1 Demet pazı
- 1 Su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 Adet soğan
- Maydanoz,Dereotu,Karabiber,Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle pirincimizi ılık suda 20 dk ıslatıyoruz.
- Pazıları güzelce yıkıyoruz.Kaynamış suya batırıp çıkarıyoruz.İçinde tutmuyoruz hemen alıyoruz.
- Islattığımız pirinçleri süzüp yıkıyoruz.İçine soğanı,maydanozu,derotunu,karabiberi ,tuzunu ve yağınıda ekleyip karıştırıyoruz.
- Pazıların ortalarındaki kalın damarları keserek çıkarıyoruz.(sert olanları)Aynı yaprak sarar gibi sarıp tencereye diziyoruz.Üzerine 1 veya 1,5 su bardağı su ekleyip porselen bir tabak kapatarak pişiriyoruz.(Pazı sarmaları açılmasın diye)
NOT:İsteğe bağlı olarak iç malzemesine bir kaşık salça ilave edilebilir.Pirinci ıslatıyorum çünki pazı çabuk piştiği için pirinçler içinde diri kalmasın diye.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...