
Malzemeler:
- 3 orta boy kabak
- 2 küçük havuç
- 1 orta boy patates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek yaşığı dolusu mayonez
- 1 su bardağı (100 ml) yoğurt
- tuz
Yapılışı:
- Kabak, havuç ve patatesler yıkanıp kabukları da temizlendikten sonra iri olacak şekilde rendelenir.
- Orta büyüklükte ki tavada rendelenmiş malzemeler ateşe konup karıştırılarak çok az pişirilir.
- Malzeme suyunu çekince ocaktan alınıp oda ısısında soğumaya bırakılır.
- Bu esnada salatanın sosunu hazırlamak için yoğurt ve isteğe bağlı olarak mayonez karıştırılır. İçerine ezilmiş sarımsak ilave edilir. Şayet mayonez koymak istemiyorsanız, yoğurdun içerisine yarım yemek kaşığı kadar zeytinyağ ekleyebilirsiniz.
- Soğumuş kabaklı malzemeye yogurtlu sos dökülerek karıştırılır ve tuz ilave edilir.
- Süslemek içinse dereotu kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Yoğurtlu Kabak Salatası"
Yorum Gönder