VİŞNELİ TAZE YAPRAK SARMASI

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER:
- 350-400 gr kuzu kıyma(dana eti ile yarı yarıya karıştırabilirsiniz)
- 300-350 gr taze yaprak veya salamura
- 1 Çay bardağı pirinç
- 2 Adet orta orta boy soğan(ince kıyılmış)
- 1/4 demet maydanoz(ince kıyılmış)
- 1/4 demet dereotu(ince kıyılmış)
-1/4 demet nane(ince kıyılmış)
- 2 Adet domates(ince kıyılmış)
- 1 Su bardağı kuru vişne(önceden ıslatılmış)
- 2 Su bardağı etsuyu
- Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Yaprakları güzelce yıkayıp kaynamış suda çok az haşlayın.(taze ise)
- Dolma içini hazırlamak için,kıymanın içine soğan,pirinç,domates,maydanoz,dereotu,nane,tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.Sert olmaması için çok az su ekleyin.
- Dolma tenceresinin dibine varsa kuzu kaburga kemikleri yerleştirin ve üzerlerini yaprakla örtün. Dolma harcımızla yaprakları sarıp tencereye yerleştirin.Bir sıra dolmalardan bir sıra vişne olmak üzere dolmalar bitene kadar dizin.Üzerlerini tekrar yapraklar ile örtün.Yaprakların üzerine bir porselen tabak kapatın.Daha sonra et suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 40-45 dk orta ısıda pişirin.
- Et suyu ve kıymanın yağını göz önüne alarak isterseniz çok az sıvıyağ ekleyebilirsiniz.
NOT:Kuzu kaburğa yerine tavuk kemikleri ilede yapabilirsiniz.Daha hafif bir tat elde etmek isterseniz.
AFİYET OLSUN.

0 Responses to "VİŞNELİ TAZE YAPRAK SARMASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...