
Malzemeler:
***malzemeler bir kişiliktir,kaç kişi için yapılacaksa o oranda arttırınız.
- 1 tatlı kaşığı tepeleme Türk kahvesi
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 kahve fincanı soğuk su
- Cezve (ben bakır tercih ediyorum)
- Önce cezveye kahve ve şeker konup karıştırılır. Daha sonra su ilave edilip, bir kez daha karıştırılır.
- Cezve orta hararetli ateşe konur ve tatlı kaşığı ile 1-2 defa karıştırılıp bırakılır.
- Kahvenin köpürmesine yakınken 1 kere daha karıştırılır ki köpük tek yerde toparlanmasın.
- Kahve pişince cezve ateşten kaldırılıp, her fincana bir tatlı kaşığı gelecek şekilde köpük dağıtılır.
- Cezve tekrar ateşe konur bir kez daha pişirilir ve kalan kahve fincanlara aktarılır.
- Burada en çok dikkat edilmesi gereken kahvenin ağır ateşte pişmesi ve fincanlara dökülürken çok hızlı yada çok ağır olmamaktır.
2.ci Yöntem:
- Cezveye su ve şeker konup şekerin erimesi sağlanır. Daha sonra kahve eklenip hiç karıştırılmadan kısık ateşte pişirilir. ***Bu yöntem daha çok kömür ateşinde pişirilirse güzel sonuç veriyor.
0 Responses to "TÜRK KAHVESİ"
Yorum Gönder