Tereyağlı Bardak Mısır

Author: LUGAS // Category: , , , , ,
Bardak Mısır..
Vazgeçilmezlerimden oldu son yıllarda..
Zaten mısırı çok severdim ama bardak mısırı çeşitli soslar eşliğinde yemek artık kaçınılmaz oldu...
Alışveriş merkezlerine gittiğimde her seferinde aldığım inanılmaz lezzetti..
Ama bu lezzeti hem daha ucuza,hemde evimde tüm ailemle birlikte yemek daha keyifli oluyor..
Yeri geliyor Tereyağlı,Parmesanlı,Ballı ve Barbekü Soslu çeşitleriyle deniyorum..

Penguen Mısır Konservesi İnanılmaz lezzetli sütlü tatlı mısır..Denemeniz lazım tadını anlayabilmeniz için..Daha önceki post içeriğimdede yazıyor Penguen Mısır Bardak mısıra rakip oldu..Gerçekten öyle deneyince hak vereceksiniz..

Ayrıca mısırın ne kadar faydalı bir yiyecek oldugunuda söylemeliyim..Geceleri mideniz kazındığında yiyilebilecek hafif ama lezzetli bir yiyecek..Haydi Mutfağa :)

Şimdi evde kolayca bardak mısır hazırlamanız için kolay bir tarif vereceğim..

Kişi sayısına göre 1 küçük boy penguen mısır konservesi 1 kişi için yeterli..

Malzemeler; (3 kişilik)

3 adet 220 gr.lık Penguen Mısır Konservesi
500 ml.Kaynamış Su
1 tatlı kaşığı dolusu Tereyağı
Tuz

Hazırlanışı;

Kaynamış suda süzdüğünüz mısır konservelerini 5 dk.haşlayınız ve Suyunu süzünüz.
Süzdüğünüz henüz sıcak olan mısırları bir çelik tavaya alınır ve tereyağ ve arzu edildiği kadar tuz ile harmanlayınız (Karıştırız yağ eriyene kadar)
İyice karıştırıp mısırlarımız tereyağı ile harmanlandığı zaman bardaklara yada cup'lara koyup sıcak olarak servis ediniz.Afiyet Olsun..

0 Responses to "Tereyağlı Bardak Mısır"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...