Tavuk Çorbası

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
-6-7 bardak tavuk suyu, tavuk kol ve göğüs etleri
- 1 bardak süt
- 2 kaşık yağ
- 2 yumurta
- 2 kaşık un
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Bir tencereye yağı, unu koyup pembeleşmeden kavurunuz.
- Pişmiş tavuğun kol ve göğüs etlerini kemiklerinden ayırıp ince ince doğrayınız.
- Kavurduğunuz una 7 bardak tavuk suyunu sicim gibi dökerek unu iyice eziniz.
- Bu karışıma tavuk etlerini de koyup 1-2 taşım kaynatınız.
- Ayrı bir yerde yumurta sarısı ile sütü iyice çırpınız.
- Kaynamakta olan çorba suyundan bir iki kaşık alıp ılık hale getiriniz.
- Çorbaya katıp bir taşım kaynatınız, ateşten alınız.
- Kâseye boşaltıp servis yapınız.

- İsteğe bağlı olarak üzerine kırmızı biberli yağ ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "Tavuk Çorbası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...