Sütlü Bazlama

Author: LUGAS // Category:


1/2 paket kuru maya (1 tatlı kaşığı kadar)
2 bardak ılık süt ile maya eritilir.1 yemek kaşığı yağ,1 yemek kaşığı yoğurt,1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilir.Ve 4-5 bardak kadar un ilave edilir.(Hamur biraz ele yapışır yapışmaz arası olacak.Mayalanırken yoğunlaşıyor zaten)
1 saat mayalanmaya bırakıcaz.Daha sonra resimdeki gibi bezelere ayırıcaz ve unlanmış tezgahla 1 saat daha mayalanmaya bırakıcaz.(Üzerine nemli bir bez yada selpak örtebilirsiniz kurmasın diye)Sonra el ile yada merdane ile açıp kızgın tavada arkalı önlü ağır ağır pişiricez.(Tavaya yağ konulmayacak)Umarım beğenirsiniz..

0 Responses to "Sütlü Bazlama"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...