RENDE KEK

Author: LUGAS // Category:


yine sema arkadaşımdan aldıp denediğim ve çok beğendiğim bu tarifi bende sizlerle paylaşmak istedim aslında kurabiyeyi de andırıyor biraz tat olarak çok hafif güzel ve değişik bir tarif şimdiye kadar hiç duymamıştım teşekkürler sema:)


Malzemeler:


5 adet Yumurta sarısı


1 kahve fincanı pudra şekeri (tepeleme)


1 Paket vanilya


1 Paket kabartma tozu


1 Paket Margarin


3 Su bardağı un (kıvamına göre daha artırabilirsiniz ben bir bardak daha eklemiştim)


1 Yemek kaşığı kakao


1 çay bardağı herhangi bir marmelat veya reçel (arasına sürmek için)




Kreması için:5 yumurtanın beyazı , 1 su bardağı şeker, 2 kaşık buğday nişastası


Yapılışı: hamur için önce yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.Sarılarla pudra şekerini çırpıyoruz. Sonra margarini (margarin oda sıcaklığında yumuşamış olacak), unu, kabartma tozunu ve bir paket vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Biraz sert bi hamur oluyor tart hamuru gibi . Yaptığımız bu hamuru yarı yarıya önce ikiye bölelim. Sonra böldüğümüz bir yarım hamuruda yine ikiye bölüyoruz. Yarım olan hamurumuzu yuvarlak bir kalıbın tabanına (kelepçeli olursa çok rahat olur) yayalım.(Kalıbınızın büyüklüğüne göre hamurunuz az ya da çok olabilir onu göz kararı kendiniz ayarlayın) Diğer ikiye böldüğümüz yarım hamurumuzun birine kakaoyu ekleyip yoğuruyoruz.Yani hamurumuzun biri sade biri kakaolu olacak. Sonra bunları buzluğa 15-20 dakikalığına koyalım. Diğer taraftan pastamızın kremasını hazırlayalım. Bunun için ayırdığımız yumurta beyazlarımızı önce bir çimdik tuzla çırpalım. Sonra üzerine bir su bardağı şekeri yavaş yavaş ekleyelim. Ardında da nişasta ve vanilyayı da azar azar ekleyip köpük olana dek beş dakika çırpalım. Marmelat ya da reçelimizi kalıba yaydığımız hamurumuzun üzerine gezdiriyoruz.


Onun üstüne buzluktan çıkardığımız kakaolu hamurumuzu rendeleyip üzerine kremamızı döküyoruz ve yine onun üzerine sade hamurumuzu rendeleyip 150 derecede ısıtılmış fırında 40 - 60 dakika kadar pişirelim.


Ben yine bu malzemelerin yarısını kullanarak denedim evde iki kişiyiz fazla geliyor hepsini yapmak yarısıylada 4-6 kişiyi ağırlayabilirsiniz benim resim pek güzel görünmüyor ama sema arkadaşımın bloğuna göz atarsanız iştahınız daha bir açılır yanda linki var turuncu tatlar diye:)neyse hepinize afiyetler olsun...

0 Responses to "RENDE KEK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...