PÜRELİ BÖREK

Author: LUGAS // Category:


Bu tarifi Oktay Usta'nın yemek programından almıştım çok severek yapıyor ve yiyorum. Teşekkürler Oktay Usta.


Malzemeler:
2 adet yufka
1çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı soda
1 su bardağı galete unu
tuz
Püre için:
2 adet orta boy patates
1/2 su bardağı süt
Yarım çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı: Önce püremiz için patatesi haşlıyoruz.Patatesler haşlanınca kabuklarını soyup rendeliyoruz.
Tavamıza tereyağı koyup biraz ısınınca patatesleri ekleyip karıştırıyoruz içine sütümüzüde soğuk olarak ekleyip sütümüz kaynayıp patatesler püre kıvamına gelince ocaktan alıyoruz.İçine kaşar peynirini ekliyoruz.
Soda ve sıvı yağı bir kapta karıştırıyoruz.
Yufkalarımızı tezgaha yayıyoruz sigara böreği gibi sekiz eşit parçaya bölüyoruz.
İçlerine sıvıyağ ve soda karışımından sürüyoruz.Yufkaların geniş olan taraflarına püremizi yayıp yine sigara böreği sarar gibi daha kalın halde sarıyoruz .




Yufkalar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayıp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
Dolaptan aldığımız börekleri kalan sodalı ve sıvı yağlı sosa batırıp galeta ununa buluyoruz.
Isıtılmış 175 derecelik fırında 20 dk. kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun..

0 Responses to "PÜRELİ BÖREK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...