Portakallı Supangle

Author: LUGAS // Category:


Portakallı tatlar serimize Elmalı Pay ile ara vermiştik :). Arayı uzatmadan yeni portakallı bir tarifle yine karşınızdayım :). Görüntü olarak Dr Oetker'in fotoğrafının ve sunumunun yanına bile yaklaşamadığımın farkındayım ama tadının aynı olduğuna eminim :). Bu sefer de supanglenin kıvamını tutturamadım galiba ki gördüğünüz gibi üzerinden yanlara doğru akıverdi. Oysa dergideki fotoğrafta kalıp gibi duruyordu.

Malzemeler:
Hamuru için:

  • 100 gr yumuşak tereyağı (yarı yarıya tereyağı + zeytinyağı kullandım)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 poşet vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un+ 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Islatmak için:

  • 1 portakalın suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi (kullanmadım)
Üzeri için:

  • 1 poşet Dr. Oetker Supangle
  • 2,5 su bardağı süt
  • 25 gr tereyağı
Yapılışı:

Hamuru için yağı mikserle 1 dk çırpın. Şeker, vanilya ve tuzu ekleyip 2 dk daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini 30 sn çırpın. 1 bardak sade kek karışımı veya 1 bardak un + 1 çay kaşığı kabartma tozu karışımını portakal kabuğu rendesi ile birlikte ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru yağlanmış büyük kare borcama yayın ve önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
Portakal suyu, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız keki 5 dk bekletip şurubu üzerine yayarak dökün ve soğumaya bırakın.
Supangleyi süt ve yağ ile tarifine göre pişirin dikkat edin kıvamını ayarlayın :). Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dk bekletin ve kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın, 2-3 saat soğutup dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun..

Şule

Aşağıda da Tırmığımızı uyurken görebilirsiniz. :)

0 Responses to "Portakallı Supangle"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...