Portakal Soslu Pasta

Author: LUGAS // Category:


Haftasonu ziyaretimize gelen Aslıhan'lar için yaptım bu pastayı. Lezzet dergisinde gördüğüm tarifin bazı ölçülerini değiştirdim ve size de bu şekliyle aktarıyorum. Ayrıca kaşar dışında peynir yemeyen eşime de bu tarifle labne peynirini tattırmış oldum :)

Malzemeler:

Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un (1+1/4 bardak kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Keki Islatmak için:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı kakao

Krema için:

  • 5 su b. süt
  • 5 çorba k. un
  • 1 su b. şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket labne peyniri

Portakal Sos:

  • 2 portakalın suyu
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Üzeri için: çekilmiş antepfıstığı

Hazırlanışı:

Kek için; yumurtalar ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra sıvıyağı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu eleğe boşaltıp eleyerek karışıma ekleyin. Karışımı tabanına yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış 24 cm'lik kelepçeli kalıba aktarın. Önceden ısınmış 170 derece fırında 25-30 dk. pişirin. Sonra soğumaya bırakın.

Krema için; yumurta, un, şeker ve sütü ocakta krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Diğer tarafta vanilya ve labne peynirini çırpın ve kremaya ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Bir süre mikserle çırpın. ( Mikseri kremanın içinden çıkarmayıp arasıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyebilirsiniz)

Portakal Sosu için; taze sıktığınız portakal suyunu içinde tortu olmasın diye süzgeçten geçirin. Bir cezveye portakal suyunu ve şekeri alın. Nişastayı biraz su ila açıp cezveye ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.

Soğuyan keki enine ikiye kesin. Kakaolu sütün yarısı ile keki ıslatın. Kremanın 1/3'ünü kekin üzerine yayın. Kekin dğer parçasını üzerine kapatın. Kalan kakaolu süt ile keki ıslatın ( fazla ıslak oluyor gibi gelebilir) Kremayı pastanın üzerine ve kenarlarına sürün. Portakal sosunu pastanın üzerine yayın. Pastayı antepfıstığı ile süsleyin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendrip servis edin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Portakal Soslu Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...