
MALZEMELER:
-1 kg iri yafa yada washington portakal
- 1 Kilo toz şeker
- 1 Tane limon
HAZIRLANIŞI:
- Portakalların dış kabuklarını parlaklığı gitmesi için çok hafif rendeliyoruz.
-Portakalları yıkayıp bol su ile ateşe koyunuz.
- Su kaynamaya başlayınca 5-10 dk kaynatıp suyunu süzüyoruz.Portakalların suyunu süzüp tekrar soğuk su koyup portakalları kaynatınız.Bu işlemi portakalların acısı çıkana kadar 3-4 kere yapıyoruz.
- Son kaynatmadan sonra portakalları süzüp hemen soğuk suya koyuyoruz.
- Soğuyan portakalları istediğimiz şekilde doğruyoruz.
- Şekeri bir tencereye koyup koyulaşana kadar kaynatıyoruz.Koyulaşan şuruba doğradığımız portakaları ilave edip orta hararetli ateşte reçel kıvamına gelene kadar pişriyoruz.
- Reçelin olmasına yakın bir limonun suyunu sıkıp ilave ediyoruz.Üç dört taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Sıcak olarak cam kavonoza koyup reçel soğuyunca kapağını kapatıp serin bir yerde saklıyoruz.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "PORTAKAL REÇELİ"
Yorum Gönder