Pilav Üstü Döner

Author: LUGAS // Category: ,
Pilav Üstü Döner

Dün yemekler yine eşimdendi. Geçen hafta yer elması pişirme maceramdan dolayı bir süre yemekleri ben yapacağım dedi :).Tabi bu yüzden etli yemekler yiyoruz ne zamandır. Aslında bende özlemişim eşimin yaptığı yemeklerden yemeyi :). Ne pişireceğim derdi olmuyor. Dün akşam da bir gün önceden pişirmeyi tasarladığı bu yemeği yaptı. Tabi döneri hazır almış. Size pilavın tarifini vereceğim. Aslında herkes bir şekilde bilir pilav yapmayı bu da eşimin pilav tarifi olsun. Dün yemek yerken yapılışını ayrıntılı olarak anlattı :).

Hazırlanışı:

Pirinci tuzlu kaynar suda 15-20 dk ıslayın. Süzün ve bol soğuk suda yıkayın. Tencereye zeytinyağını ve şehriyeleri koyun. Şehriyeleri koyu bir renk olana kadar kavurun. Yandı diye korkmayın çünkü sonradan rengi açılıyor. Şehriyeler kavrulduktan sonra süzülmüş pirinçleri ekleyin ve hep birlikte pirinçler birbirini tutana kadar kavurun. Daha sonra pirincinizin cinsine göre 1 ölçüye 1- 1,5 hatta 2 ölçü su(kaynar su ekliyor eşim) ekleyebilirsiniz. Eşim her zaman 1'e 2 eklerdi fakat bu sefer unutmuş ve 1'e 1 eklemiş. 1,5 olsa bence daha iyi olacakmış :). Suyu ekledikten sonra tuzunu atın ve pilav suyunu çekip göz göz oluncaya kadar kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatın. Pilavı karıştırın ve 15-20 dk demlendirin. Üzerine dilerseniz bizim gibi hazır döneri ısıtarak yerleştirip harika bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Pilav Üstü Döner"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...