piccata milanese

Author: LUGAS // Category: ,

4 dilim dana biftek
½ dl = 30 gr un
1 yumurta
1 yemek kaşığı su
60 gr rende peynir
Margarin
Domates sos:
400 gr rendelenmiş domates
3 yemek kaşığı sirke
½ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Karabiber
1 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı hardal

Sos için bütün malzemeleri bir tencerede karıştır. 10 dakika kısık ateşte kapaksız pişir. Eti elle bastırarak incelt ve iki tarafını una batır. Yumurtayı, su ve peynir ile çırp. Eti bu karışıma batır. Etleri kızart, makarna veya pilav ve domates sosu ile servis et. Milano dan çıkmış olan bu yemeğin adını veren etin üzerine uygulanan kaplama ve domates sosu. Aynı harç (yumurta, su, peynir) sebzelere örn; kabak ve diğer et çeşitlerine de uygulanabilir.


0 Responses to "piccata milanese"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...