Peynirli Katmer Poğça (Yumurtasız Tarif)

Author: LUGAS // Category:
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Bazı arkadaşlar yaptığı yemeklerde ve hamurişlerinde yumurtalı yemedikleri için yumurta kullanmazlar..İşte tam onlara göre bir tarif..

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
3.5 bardak un
10 gr.kuru veya yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep

İçi İçin;

100 gr.margarin yada tereyağı
Peynir

Üzeri İçin ;

1 yemek kaşığı yoğurt

Hazırlanışı;

Maya süt ile eritilir.Ve tüm malzemeler eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Mayalı hamur 1 saat dinlendirilir.Ve 8 adet bezeye ayrılır.8 adet bezede 30 dk.dinlendirilir.

Daha sonra her beze merdaneyle tabak büyüklüğünde açılır.İçerisine margarin yada tereyağı sürülür.Diğer bezelerde aynı şekilde açılır ve yağlanır.Hepsi üstüste konulur.En üst kattaki açılan hamur bezesi yağlanmaz.

8 kat üstüste olan hamurumuz tepsi büyüklüğünde açılır.Ve 16 parçaya bölünür.Her parçanın uzun tarafına arzu edildiği kadar peynir konulur.Ve sigara böreği gibi rulo sarılır..

Tepsiye dizilen katmer poğçalarımızın üzerine 1 yemek kaşığı yağ ile 1 yemek kaşığı yoğurt karışımı sürülür.Ve 180 derece fırına verilir.Üzeri kızarana kadar pişirilir..Sıcak Servis edilir..

Not: Bu poğçayı genelde kayserililer yapar.Üzerine yoğurt yerine yumurta sorununuz yoksa,yumurta sarısı sürerseniz daha şık bir görüntüsü olur..Şimiden yapacaklara Kolay Gelsin :)

0 Responses to "Peynirli Katmer Poğça (Yumurtasız Tarif)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...