Peynirli Kabak Sefası

Author: LUGAS // Category:
Peynirli Kabak Sefası

Dün akşam evde kalan kabaklarımla ne yapsam diye kitapları karıştırmaya başladım. Oktay Usta'nın kitabı imdadıma yetişti. Eşim çok acıktığı için benim yemeğimi beklemeden, önceden kalan pilavı yedi. Tabi yemeğim hazır olduktan sonra bana da eşlik etti ve kabak sevmez eşim bunu da afiyetle yedi.

Malzemeler:
  • 3 adet orta boy kabak
  • 1 fincan beyaz peynir (ben taze köy peyniri kullandım)
  • 1 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz, fesleğen, karabiber
  • zeytinyağı
  • sos için 2-3 adet domates (evde kalmadığı için ben hazır domates püresi kullandım)
  • 2 diş sarımsak
Hazırlanışı:

Orta boy kabakları kabak çizeceği ile çiziyoruz. Her habağı iri iri doğruyoruz. Doğradıktan sonra bir tarafını oyuyoruz. Kaynayan suyun içerisine kabakları bırakıyoruz. 3-4 dakika haşlıyoruz. (benim kabaklarım çok diri oldu bu yüzden yaklaşık 10 dk haşlamanızı öneririm). Haşalanan kabakları fırın kabına alıyoruz. Diğer tarafta kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domates, beyaz peynir, maydanoz, fesleğen, tuz, az miktarda yağ ilave edip karıştırıyoruz. Bu harcı kabakların içine dolduruyoruz. İstenirse üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyabiliriz. 180 derecede 5-10 dk fırında pişiriyoruz. Diğer tarafta bir kaç domates rendeleyip tavanın içerisine alıyoruz. Dövülmüş sarımsakla birlikte kaynatıyoruz. Tuz, karabiber ilave edip servis tabağına yayıyoruz. Pişen kabakları sosun üzerine koyup servis ediyoruz. Sosla birlikte harika bir tadı oluyor.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Peynirli Kabak Sefası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...