Köfte harcı:
- 300 gr. kıyma
 - 1 yumurta
 - 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
 - 1-2 dilim bayat ekmek içi (ıslatılıp, suyu iyice sıkılmış)
 - 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
 - tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
 - 3 adet patlıcan
 - 2 adet domates
 - Taze fesleğen
 
- 2 adet rendelenmiş domates
 - 1 tatlı kaşığı salça
 - kekik, karabiber, su
 
Yapılışı:
- Köfte harcı için gerekli olan malzemeler bir kapta iyice yoğurulur. Yoğurma işlemi bitince 1-2 saat kadar dolapta bekletilir.
 - Patlıcanlar alacalı yanlamasına geniş dilimlenir. Tuzlu suda bekletilir. Daha sonra yağda kızartılır.
 - Köfte harcından patlıcan sayısına göre kuru köfte şeklinde genişçe köfteler hazırlanır. Köfteler yağda kızartılır.
 - Domatesin alt ve üst kapak kısımaları kesilir, geri kalanı geniş şekilde yuvarlak dilimlenir.
 - Her domates dilimine bir patlıcan bir köfte gelecek şekilde üst üste sıralanır. tam ortadan kürdanla tutturulur. Fırın kabına dizilir.
 - Domates rendesi, salça, kekik ve sıcak suyla yapılan karışım üzerine gezdirilir.
 - 170 °C de önceden ısıtılmış fırında 30 dk. pişirilir.
 
***Fesleğen, yemek servisi sırasında süs olarak kullanılabilinir.
0 Responses to "Patlıcanlı Köfte"
Yorum Gönder