Patatesli Pay

Author: LUGAS // Category:


Hafta içi evde kahvaltı yapmadığımız için poğaça ile geçiştiriyoruz kahvaltıyı. Biliyorum; aslında çok önemli bir öğün ama eşim biraz daha erken kalkıp kahvaltı yapmak yerine uyumayı tercih ediyor. Ben de sadece kendim için hazırlamak istemiyorum.

İş yerimden aldığım poğaçaların malzemesini artık midem kaldırmaz olunca ben de evde birşeyler hazırlamaya karar verdim. Dün akşam da kabartma tozu paketinin arkasında gördüğüm bu tarifi uyguladım. Bu sabah benim ve eşimin kahvaltısına eşilik ettiler. Tarifden farklı olarak içerisine kırmızı biber ekledim.

Malzemeler :

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz ( ben kullanmadım )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5-2 su bardağı un
  • Susam veya çörek otu
Hazırlanışı :

Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın ve kararmaması için su içerisinde bekletin. Biberi de minik küpler şeklinde doğrayın. Yumurtaları mikserle iyice çırpın. İçerisine sıvıyağ, yoğurt ve baharatları ekleyip karıştırın. ( eğer maydanoz eklerseniz bu aşamada onu da ilave edin) Patateslerin suyunu iyice süzüp biberlerle birlikte karışıma ekleyin. Unu ve kabartma tozunuda ekleyip kekten biraz daha yoğun bir hamur elde edin. Yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış 26 cm.'lik kalıba hamuru yayın. Üzerine susam veya çörek otu serpip 160 derece fırında 45-55 dk. pişirin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Patatesli Pay"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...