Osmanlı Tulumba Tatlısı

Author: LUGAS // Category:

2 su b.un
2.5 su b.su
2 çorba kaşığı irmik
1 çorba karşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
4 yumurta
3 yemek kaşığı dolusu margarin
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı şeker
Şerbeti için:
4 su b.toz şeker
2.5 su b.su
1 dilim limon (ŞERBET PİŞERKEN İÇİNE ATILACAK)
HAZIRLANIŞI:
İlk önce şerbetimizi kaynatıp soğutalım...
Geniş bir tencereye 2.5 su bardağı suyu alın üzerine margarini ekleyin ve bir tatlı kaşığının ucuyla tuz ve toz şekeri ilave edin.2.5 su bardağı unu tencereye devamlı karıştırarak ilave edin. 4 -5 dk kadar pişirin ve soğumaya alın.Ilıdıktan sonra üzerine yumurtaları tek tek ilave ederek elinzle yoğurarak yumurtaları iyice yedirin.Daha sonra içine 2 çorba kaşığı irmik,2 çorba kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı pirinç ununu ilave edin ve tekrar yoğurun.Karışımı şanti torbasına alın.En kalın sıkma ucu ile sıkarak 5 cm uzunluğunda mutfak makasıyla kesin.Tavaya sıvıyağı alın,sıvıyağ soğuk olmalıdır.(Şanti torbasından karışımı soğuk yağa sıkılacak) ve daha sonra altı açılarak ocağın kızartılacak.Kızaran tulumbalarımızı soğuk daha önceden kaynattığımız şerbet malzemelerini soğuk şerbete atıcaz.6-7 dk.tulumbaları şerbette bekletelim.Çok beklerse yumuşar.Daha sonra servis tabağına alalım.Afiyet Olsun.

0 Responses to "Osmanlı Tulumba Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...