Mengen Pilavı

Author: LUGAS // Category:


Uzun bir süredir işe gitmediğim için Oktay Usta'nın programını izleme şansım oluyor. Tabi o güzel tarifleri görünce denemeden edemiyorum. İşte bu pilav da Oktay Usta'ya ait bir tarif...

Malzemeler:

  • 250 g. kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 1 domates
  • 2 s. b. pirinç
  • 100 g. iri dövülmüş ceviz
  • bir tutam dereotu
  • 5 adet mantar
  • sıvıyağ
  • tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Eti bir miktar yağda sotelemeye başlayın. Soğanları yemeklik doğrayıp etlere ilave edin ve karıştırın. Mantarları küp küp doğrayıp onları da ilave edin ve biraz daha soteleyin. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve onu da ilave edin. Sonra üzerine sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Diğer tarafta bir miktar sıvı veya tereyağda pirinçleri kavurun. Etli, mantarlı karışımı pirinçlerin üzerine ekleyin. ( pirinçler suyunu buradan alacak) Pilav pişince kıyılmış dereotunu üzerine serpin ve cevizleri ekleyin.

Afiyet olsun...

Hatice

0 Responses to "Mengen Pilavı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...