Mantar Dolması

Author: LUGAS // Category:


Markette koca koca mantarları görünce denemeyi düşündüğüm bu tarifi yapabileceğim diye çok sevindim:) Tarifi Mutfak Rehberi dergisinde görmüştüm. Malzemeleri değiştirerek yapmak daha uygun geldi bana. Asıl tarifte kereviz vs. vardı. Eşim tadına baktığında çok beğendi ; tabi ben de. Yalnız mantarlar piştiğinde orta kısımları hala biraz sulu idi.

Malzemeler :

  • 12 adet iri mantar
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet kırmızı biber ( ben yarım kullandım)
  • 3-4 dilim tavuk jambon
  • 1 avuç kadar maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı :

Patates ve havucu küçük küpler halinde kesip haşlayın. Kırmızı biberi yine ufak küpler halinde doğrayın. Jambonları da küçük küçük doğrayın. Mantarları yıkayıp kurulayın. Sap kısımlarını koparıp onları da ufak ufak doğrayın. Bir tavaya 1 kaşık yağ koyup

doğradığınız mantarları tavaya alıp biraz soteleyin. Biberleri ekleyin . Daha sonra haşladığınız patates ve havucu ilave edin. Jambonu ve tuzunu ekleyin. Birkaç dakika soteledikten sonra altını kapatın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Mantarların kenarlarına fırça ile sıvıyağ sürüp içerisine hazırladığınız karımşımdan bolca koyun. Çok az yağlanmış fırın tepsisisne yerleştirin. Tüm mantarlar için aynı işlemi uygulayın. Üzerine kaşar peyniri koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dk. kadar pişirin. Sıcakken servis edin.
Afiyet olsun...

0 Responses to "Mantar Dolması"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...