Limonlu Pasta

Author: LUGAS // Category:


Öncelikle hepimize hayırlı bir Ramazan ayı diliyorum.Bu ay boyunca sanırım tarifler daha çok tatlı ağırlıklı olacak.Ramazan ayının ilk tatlısı gördüğünüz pasta.Hanımlar, işlerimizi daha çabuk ve planlı yapacağız .İftara yemek yetiştirmek , misafir ağırlamak daha hızlı olmayı gerektirecek. Pastayı hazırlama süresi 30 dakika. Limon aromalı, yumuşak dilimler ,çayla ikram edilebilir.
Önce kremasını hazırlayıp bir kenara koymalı soğuması için.
Krema 1 kilo süt, 2 kaşık buğday nişastası, 2 kaşık un, 1 limon kabuğunun rendesi, 6-8 kaşık şeker.Malzemeleri kullanarak ve sürekli karıştırarak kremayı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Pasta Malzemesi
  • 500 gr un(fazla gibi görünebilir hamurun kıvamı kek hamurundan daha koyuca olacak)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı dolusu yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı şeker
  • üzerini süslemek için 2 adet limon
Yapılışı
Kaseye yumurta ve şekeri koyun ve köpük olana kadar mikserde çırpın.Yağ, yoğurt,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın . En son unu katıp hamur elde edin. 24-25cm lik pandispanya kalıbına yayın.Kalıbı yağlamayı veya yağlı kağıt sermeyi unutmayın.Hamurun üstüne ince dilimlenmiş limon halkaları yerleştirin.Toz şeker serpiştirin ve 175 C de kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra , ikiye bölüp arasına bolca krema sürün . Buzdolabında en az iki saat dinlendirin.Servis yapacağınız zaman pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 Responses to "Limonlu Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...