Kızarmış Soğan Halkaları ve Kremalı Patates

Author: LUGAS // Category:
Kızarmış soğan halkaları bizim evde en sevilen aperatiflerden biri.Daha önce blogda yayınlamıştım tarifini. Bu defa soğanlara ,kızarmış patlıcanlar ve bu çıtır lezzetleri batırarak lezzetini daha da arttıracağımız bir sos eşlik etti masamızda.Soğanları batırarak kızarttığım karışımı da çeşnili yaptım bu defa.Kremalı patateste soğan halkaları gibi çok leziz ve çok sevilen bir lezzet.Et yemeklerinin yanında servis yapmak için de çok güzel bir seçenek.
Soğan halkaları ve çıtır patlıcan
Malzemeler:
2 adet iri soğan
1 adet patlıcan
soda
nişasta
un
tuz
2 diş ezilmiş sarımsak
karabiber,kırmızıbiber,köri,kimyon,kekik
Soğanları yarım cm kalınlığında halka doğrayalım ve halkaları tek tek ayıralım.Patlıcanları da alacalı soyalım verev olarak dilimleyelim.eşit miktarda un ve nişastayı derin bir kaseye alalım.Sarımsak ve baharatlardan istediğimiz kadar ekleyelim.Boza kıvamına gelene kadar soda ekleyelim ve çırpma teli karıştıralım.soğan ve patlıcanları bulayarak kızgın yağda her iki yüzünü kızartalım.
Yoğurtlu sos:
1 kase yoğurt
sarımsak
havuç
dereotu
maydonoz
taze soğan
tuz
Havuçları minik kareler şeklinde doğrayıp kızgın yağda kızartalım.soğuyunca baharatlar ve diğer doğranmış sebzelerle beraber yoğurda ilave edelim ve karıştıralım.Sosumuz hazır.
Kremalı patates:
4 adet patates
1 kutu krema
1 kurusoğan
3 diş ezilmiş sarımsak
kaşar peynir rendesi
tuz karabiber kekik kırmızı biber
Yapılışı:
Patatesleri soyalım yıkıyalım ve 3-4 mm kalınlığında doğrayalım.Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp sarımsakla beraber 2 kaşık sıvıyağda 3-4 dk. yumuşayıncaya kadar pişirelim.Tepsideki patateslerin üzerine ekleyip baharatlar ve kremayıda ekleyerek karıştıralım.Üzerine kaşar rendesi yayarak 200C ısınmış fırında yaklaşık 35 dk. , patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

0 Responses to "Kızarmış Soğan Halkaları ve Kremalı Patates"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...