Kusursuz Pasta ve Bugday Salatası

Author: LUGAS // Category: ,
Geçen hafta gelen arkadaşlarım için hazırladığım ikramlardan iki tanesi.
Tarifdefteri forumundan Sevgili Yeşim'e ait bu tatlı.
Ben orjinal tarifte bir iki değişiklik yaptım kendimce.
En üste kremşanti konulması gerekiyordu ,kremşanti ile aram çok iyi olmadığından ben krema ve bitter çikolata ile ganaj hazırladım ve kullandım.
Tepsi olarak servise uygunluğu açısından kare borcam tepsi kullandım.
Ayrıca orta bölümdeki kremada şeker yoktu ben 3 kaşık şeker ekledim ve limon kabuğu rendesi ve suyu ekleyerek yaz için ferah bir tad olmasını tercih ettim.
En attaki kek kısmına dökülen karamel tadı bu tatlıya çok yakıştı bence.

Akşamdan hazırlayıp buzdolabında soğutarak ertesi gün servis edilince çok daha guzel oluyor.

Orjinal tarif şöyle:
Keki:
3 yumurta
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Karamel sosu:
2 bardak şeker
2 bardak su
Krema:
1 lt süt
2 kaşık buğday nişastası
2 kaşık un
Glazürü:
1 poşet krem şanti üstündeki tarife göre hazırlanmış
Yapılışı:
kek malzemelerini çırpıp orta boy yağladığınız kalıba döküp 180' de pişirin... fırından alınca dışarda soğutun...ama tepsiden çıkarmayacaksınız tepsi içinde kalıcak...teflon tencereye şekeri alın ve şeker eriyip karamel rengini alınca (biraz koyu olsun rengi ) üzerine yavaşça 2 bardak sıcak suyu ekleyip sürekli karıştırarak eritin...1-2 dk. kaynadıktan sonra soğumuş kekin üzerine karamel sosu dökün ....krema malzemelerini pişirin ve ılık iken soğumuş kekin üzerine dökün...en son üzerine krem şantiyi sürüp buzdolabında iyice soğutun... dilerseniz üzerine döğülmüş ceviz,yeşil fıstık,yada hindistan cevizi serpebilirsiniz...

Misafir sofralarına ve yaz aylarına yakışacak bir salata....
Malzemeler:
1,5 bardak haşlanmış buğday(Aşurelik)
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
7-8 adet taze soğan
1 haşlanmış havuç
1 domates
1 salatalık
Limon
tuz
kimyon
zeytinyağı

3 kaşık nar eşkisi

Sebzeleri minik minik doğrayalım ve geceden ıslatıp sabah haşladığımız buğday ile karıştıralım.Limon, tuz, zeytinyağı ,nar ekşisi ve kimyon ile sos yapalım salataya ekleyip soğuk olarak servis yapalım.Buğday ve eklediğimiz sebze oranlarını ve çeşitlerini kendi damak zevkinize ve alışkanlıklarınıza göre değiştirebilirsiniz.

0 Responses to "Kusursuz Pasta ve Bugday Salatası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...