
Malzemeler:
· 250 gram pötibör bisküvi
· 1 su bardağı tozşeker
· 125 gram eritilmiş margarin
· 1 adet yumurta
· 2 çorba kaşığı kakao
· 1 çorba kaşığı süt
· yarım çay bardağı fındık
· 1 çay bardağı damla çikolata
· 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
· 1 çorba kaşığı üzüm
· 2 adet kuru incir
· 1 çorba kaşığı kuru dut
· 2-3 adet kuru kayısı
· Üzerine: 1 su bardağı çikolata sos
Hazırlanışı:
Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Ben yumurta
kullanmadığımdan şekeri direk kaba boşalttım. Margarin,süt ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpın. Artık evde margarin bulundurmuyorum. Yaptıklarımın mümkün olduğu kadar sağlıklı olmasına çalışıyorum. Ben biraz tereyağı erittim su bardağına koydum ve yarım su bardağı olana kadar da zeytinyağı(riviera) ekledim. Karışımın içine bisküvileri kırın. İncir ve kayısıları küçük küçük doğrayın. Dut ve kuru üzümle birlikte karışıma ekleyin. Fındık (ben ceviz kullandım), portakal kabuğu ve damla çikolatayı ekleyip iyice harmanlayın. Düz bir zemine yağlı kağıt veya folyoyu yayın. Karışımı kağıdın üzerine boşaltın. Kağıdı iki tarafından içe doğru toplayıp piramit şekli verin. (bakmayın ben beceremedim :)) Derin dondurucuda veya buzlukta 1 gece bekletin(4-5 saat yetti). Dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine dilerseniz çikolata sos ve hindistan cevizi gezdirip servis yapın. Ben sadece hindistan cevizini tercih ettim.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Kuru Meyveli Mozaik Pasta"
Yorum Gönder