KÖRİLİ KABAK ÇORBASI

Author: LUGAS // Category:
Bu tarifimi 1.sıcak bir çorba pişir etkinliğine ev sahipliği yapan kutsalsofra arkadaşıma gönderiyorum.
MALZEMELER:
- 4 tane orta boy kabak
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı köri
- Tuz,karabiber
- Dereotu
HAZIRLANIŞI:
- Tencereye yağı,doğranmış sarımsakları ve soğanları koyup bir iki dakika kavurunuz.Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyınız.İri parçalar halinde doğrayıp tencere ilave edip iki dakika daha kavurunuz ve üzerine bir litre kadar su koyup yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Pişirdiğiniz kabakları blendırdan geçiriniz.Pürüzsüz bir hale gelen kabakları tencereye alıp üzerine sütünü ve baharatlarını koyup iyice karıştırınız ve beş dakika daha orta hararetli ateşte kaynatıp ocaktan alınız.Üzerine doğranmış dereotu serperek servis yapınız.Kıvamını istediğiniz koyulukta ayaralaybilirsiniz.
AFİYET OLSUN.

0 Responses to "KÖRİLİ KABAK ÇORBASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...