KIZARMIŞ DONDURMA(EV YAPIMI)

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 300 gr Sade maraş dondurması
- 2 Su bardağı mısır gevreği
- 1 paket vanilya
- 2 Çay kaşığı tarçın
- 1 Yumurta
SOS İÇİN:
100 gr Bitter çikolata
- 50 ml krema
KIZARTMAK İÇİN:
- Ayçiçek yağı
HAZIRLANIŞI:
- Dondormadan iri parçalar alıp top şeklinde yuvarlayınız ve bir saat derin dondurucuda bekletiniz.
- Mısır gevreklerini mutfak robotunda çekerek ufak parçalar haline getiriniz.Bir kase içine alıp tarçın ekleyip karıştırınız.
- Yumurtaya vanilyayı ekleyip iyice çırpınız.

.
- Dondurma toplarını önce yumurtaya sonra mısır gevreklerine bulayıp derin dondurucuda Bir saat daha bekletiniz.Derin dondurucudan çıkarıp tekrar aynı işlemi yapınız.Dondurma toplarını bu sefer iki saat bekletiniz
- Sos için çikolataları benmari usulü eritiniz,içine kremayı ekleyiniz soğumaya bırakınız.
- İki saat daha beklettiğiniz dondurma toplarını küçük derin bir tencereye ayçiçeği yağını koyunuz.İyice kızdırınız.Dondurma toplarını içine atıp 10 saniye kızarttıktan sonra havlu kağıt üzerine çıkarın.Bekletmeden servis tabağına alıp üzerine sos gezdirdikten sonra servis yapın.
NOT:İsterseniz bu sos yerine hazır çikolta sos kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "KIZARMIŞ DONDURMA(EV YAPIMI)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...