KIYMALI FIRIN PATATES!

Author: LUGAS // Category:

Arkadaslar bu patates gercekten sicak sicak yenilebilecek en guzel yemek diyebilirimm tavsiye ediyortarifimi veriyorum.
MALZEMELER
  • 4 veya 5 orta boy patates
  • 1 kutu cig krema
  • yarim su bardagi sut
  • 250 gr kiyma
  • 1 buyuk boy sogan
  • tuz,karabiber

BESAMEL SOS ICIN

  • 1 yemek kasigi margarin yada sivi yag
  • 2 yemek kasigi un
  • 1-1,5 su bardagi sut
  • 50 gr rendelenmis kasar
  • 1 cay kasigi ucu ile muskat

Patateslerimizi soyduktan sonra halka halka dilimleyelim ,ne cok kalin nede cok ince.Dilimledigimiz patateslerimizi bir borcama alip yayalim uzerine 1 kutu cig kremamizi,yarim su bardagi sutumuzu ,tuzunu ve karabiberini ekleyip harmanlayalim sonrada uzerine aliminyum folyo ile kapladiktan sonra 200°li firinda 10 dakika kadar pisirelim.Bu 10-15 dakikalik esnada kiymamizi hazirlayalim soganla kiymamizi kavurup uzerine az tuz ve karabiberle tatlandiralim 10-15 dakika kadar pisirdigimiz patateslerimizi firindan cikarip uzerine hazirladigimiz kiymamizi ince bir katman gibi kaplayalim. Arkasindan bir yemek kasigi margarinimizle unu kavuralim ve icersine 1,5 su bardagi sutumuzude ilave edip besamel sosumuzu pisirelim pisen sosumuza muskat cevizini ve kasar rendesinide ilave ettikten sonra besamel sosumuzu karistirip kiymamizin uzerini kaplayacak sekilde kapatalim ve tekrar firina surelim uzeri nar gibi kizarana kadar yaklasik 20 dakika daha pisirelim afiyet olsunnn

0 Responses to "KIYMALI FIRIN PATATES!"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...